keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

2. Mutu-tunne

Muutaman seuraavan päivän aikana Ninnille ja Ronille muodostui yhteinen vuorokausirutiini. Yöt he nukkuivat joko "unimajassa" tai jossain muualla kaupungilla, missä vain sattui olemaan pari sopivaa penkkiä, esimerkiksi pesulan ulkopuolella.

Herättyään aamulla he keräsivät ruokaa omiin tarpeisiinsa Keskuspuistosta, ja sen jälkeen he kuluttivat loput päivästä hauskanpitoon, johon oli yhdistetty tienestin hankkimista. He esimerkiksi keräsivät perhosia tiedekeskuksen tutkimuksiin, etsivät harvinaisia siemeniä, sekä myivät osan puistosta kerätyistä kasviksista kauppaan.

Meteoriiteista ja hiomattomista jalokivistä, sekä metalleista sai myös hyvät rahat, mutta piti tietää mitä teki. Tietyt jalokivet kannatti hiotuttaa ennen myyntiä, mutta jos erehtyi tuhlaamaan rahaa vaikkapa pienen savukvartsin palasen hiomiseen, niin menetti osan voitosta.

Eräänä päivänä Roni sai hommattua heille isomman keikan. Sen onnistuessa määräaikaan mennessä he saisivat kunnon potin. Hän vei Ninnin heti aamusta Runkolan lähteille, jossa he kalastivat yhdessä koko päivän.

Iltaa kohden he viimein saivat ensimmäisen saaliinsa, pienen mutun.
 
Ensimmäisen jälkeen koukkuun tarttui niitä lisääkin. Toimeksiannossa pyydettiin kolmea tuoretta kalaa. Ninniä epäilytti kävisivätkö minikokoiset mutut, mutta eihän toimeksiannossa oltu määritelty kokoa...

Kolmesta pikkuriikkisestä kalasta maksettiin $160, mikä oli moninkertaisesti enemmän kuin mitä niistä tavallisesti sai, mutta kauppiaalle näytti olevan tärkeintä saada vastapyydettyjä eväkkäitä juuri sinä päivänä. Mikä onni, että Ronilla oli yhteyksiä vähän joka puolelle.

Ninni pohti mikä olisi hyvä sijoituskohde ylimääräisille rahoille, ja päätyi ostamaan Ronille kirjan nimeltä Pikkueväkkäät: Sardellin ja mutun koukuttaminen. Roni ei olisi itse säästeliäänä miehenä raaskinut ostaa sitä, eikä toisaalta siksikään ettei sitä sitten tarvitsisi raahata joka paikassa mukana.

Itselleen Ninni osti teoksen Puutarhanhoito osa 1: Kastelukannukronikat. Ajatuksissaan hän suunnitteli, että voisi joskus perustaa oman puutarhan. Sitä odotellessa hän voisi harjoitella Keskuspuistossa.


He menivät kirjastoon lukemaan uusia kirjojaan.

Ninni oli jo sen verran mukautunut uuteen elämäntyyliinsä, että keksi ehdottaa Ronille, että he piiloutuisivat juuri ennen sulkemisaikaa vessaan, ja sitten kun kaikki olisivat poissa, he menisivät sohville nukkumaan. Paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin ulkona nukkuminen!

Myöhemmin heille selvisi, että vessaan piiloutuminen oli ollut turhaa, sillä ketään ei tuntunut kiinnostavan pari nukkuvaa kulkulaista.

Sen jälkeen he löysivät myös kansankaupan uudet ulottuvuudet.

Pian Roni sai huomata, että Pikkueväkkäät -kirjan lukemisesta oli ollut yllättävän paljon hyötyä, sillä kalasaaliit kasvoivat huimasti. Sijoitus oli ollut siis kannattava.

Roni innostui tästä niin paljon, että suuntasi kaupungintalolle päättäväisenä. Hän ryhtyi virallisesti kalastaja-yrittäjäksi. Tämän seurauksena juuri mikään ei muuttunut, ainoastaan se, että hän käytti päivistään hiukan isomman osan kalastamiseen

Ninni huomasi nauttivansa uudesta elämästään. Päivät olivat täynnä yllätyksiä ja mielekästä tekemistä. Toki häntä ahdisti paikoitellen hänen mystinen menneisyytensä, välillä niin paljon ettei hän tuntunut saavan henkeä. Hän ei edelleenkän muistanut aiempaa enempää. Uusia muistoja hän oli kuitenkin luonut jo, ja sai niistä turvaa.

Turvaa hän sai myös Ronin läsnäolosta. Jokin miehessä veti häntä puoleensa kuin magneetti. Nuori nainen tunsi päivä päivältä ihastuvansa tähän nuorukaiseen yhä enemmän. Hän toivoi todella, että hänen menneisyydestään ei paljastuisi aiempaa rakastettua.

Hän heitti ajatuksen romukoppaan. Sillä miten muuten hän voisi elää elämäänsä tässä ja nyt? Varmuutta muistin palautumisesta ei ollut. Eikä hänellä ollut aikomuksena jäädä vain surkuttelemaan kohtaloaan ja varomaan tekojaan, mahdollisesti aivan turhan päiten. Jos jotain sitten myöhemmin paljastuisikin, jotain joka muuttaisi kaiken, niin hän miettisi silloin asiat uuteen järjestykseen. Mutta ei sitä ennen.

Hän antoi itselleen luvan jatkaa elämäänsä tuntemattomasta menneisyydestään huolimatta, ja luvan rakastua. 

Kun hän oli saanut tunteidensa vyyhdin selvitettyä, hän halusi ottaa uusinnan muutamien päivien takaisesta tilanteesta Ronin kanssa.

"Roni..." Ninni aloitti hymyillen, mutta sitten sanat takertuivat kurkkuun, kun Ronin syvien silmien katse sai hänen sydämensä takomaan kiivaasti. Ninni tunsi päättäväisyytensä murenevan jännityksen kasvaessa eksponentiaalisesti, joten hän päätti omasta mielestään uhkarohkeasti siirtyä suoraan tekoihin.

Roni katseli Ninnin punertuvia poskia lumoutuneena ja sitten sai hämmästyä kun hänen huulilleen painettiin yhtäkkinen suudelma.

Hetken kuluttua heidän irroittautuessaan toisistaan Ronin autuas ilme sai Ninnin sydämen pakahtumaan tunteista. Sitten Roni näytti muistavan jotain ja vakavoitui äkkiä. Hän näytti vaivaantuneelta ja katseli kengänkärkiään samalla kun puhui.

"Pitäisi varmaan kertoa yksi juttu..."



Luit tänne asti? :) Kommentit tervetulleita.

10 kommenttia:

  1. Vitsi miten ovela lopetus, pakko saada lukea lisää!

    VastaaPoista
  2. Murrhh, ihanan ärsyttävän kutkuttava loppu!

    Aivan upea osa, hienosti kerrot kaikki noi "tavalliset" LC-kalastus-keräily jutut=) Oot keksinyt tosi hauskan juonen, tai no siis, teeman tähän LC:hen. Ninni on kiva simi, ja Ronilla on minusta äärimmäisen nokkela nimi:)(Rimmasi!!)

    Lisää jatkoa vaan, täällä yksi odottaa Ronin salaisuuksien paljastumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kiva kuulla että osa onnistui, tän osan kanssa tuli vähän tapeltua ennen kun sain sen julkaisukuntoon :D

      Poista
  3. Osalla oli hauska otsikko ja tykkäsin kuvista, varsinkin niistä joissa näkyi enemmänkin maisemaa. Teksti on mukavan rentoa luettavaa vaikka lopussa tulikin tuollainen koukku mukaan.

    Jatkoa odotan kyllä mielenkiinnolla, miekin tahdon tietää mitä Ronilla on mielessään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! Oli pakko laittaa se otsikko kun se kerran oli mieleen juolahtanut XD

      Poista
  4. Löytypähän tännekkin, vihdoin. Gabin legacynkin luin, ja nyt tämä tyttönen on enemmän kuin mielissään.

    Jatkoa odotetaan ehdottomasti! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja mukava kuulla että olet lukenut aiemmankin tarinan XD

      Poista
  5. Viimeinkin kerkesin nyt lukea tämän. Täytyy sanoa, että tämä menee jälleen yhdeksi niistä kestosuosikeista joita ona pakko alkaa seuraamaan ja tästä on pakko kertoa eräälle tuttavalle. Tykkään mielettömän paljon tosta, että nää elää kuin jotkut "kiertolaiset" Jännityksellä jään odottelemaan mitä Roni aikoo Ninnille kertoa.

    Ja muuten LC Dwyn on muuttanut joten uusi osoite on:
    http://sims3dwyn.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi ihana kuulla ^_^

      Vaihdoin linkin osoittamaan oikeaan paikkaan!

      Poista